Prop de 14.500 persones inscrites a la plataforma per rebre la vacuna contra el coronavirus

Una professional prepara una dosi de la vacuna de la Covid-19
Una professional prepara una dosi de la vacuna de la Covid-19. Foto: SFG

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha comparegut aquest divendres al migdia per actualitzar la situació sanitària del coronavirus SARS-CoV-2 a Andorra, que acumula 10.822 casos totals des de l’inici de la pandèmia, 10.394 altes i 110 defuncions. Actualment hi ha 318 casos actius.

A la planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, 14 persones resten ingressades i n’hi ha 7 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) –6 requereixen ventilació mecànica–. A la planta COVID-19 habilitada a El Cedre no hi ha cap ingressat.

Pel que fa a la població escolar, 6 aules estan sota vigilància activa –totes en modalitat parcial– i 16 en vigilància passiva.

En relació amb les vacunes, Mas ha informat que durant la jornada de dijous es van administrar 42 vaccins, que ja n’assoleixen un total de 2.526 i que “s’està a la recta final de l’administració de les segones dosis de la primera remesa de vacunes”. La secretària d’Estat de Salut també ha informat que la taxa de reproducció del virus segueix per sota de l’1 i se situa aquest divendres en el 0,90.

Finalment, Mas ha destacat que el procés d’inscripció de la població per poder rebre la vacuna –que es fa a través del web www.govern.ad/preinscripcio o al telèfon 775019– ja ha arribat a les 14.494 persones. D’aquestes, prop de 2.200 corresponen a majors de 70 anys. Per a la secretària d’Estat, “el ritme és molt bo i demostra la conscienciació de la societat respecte a la necessitat d’enfrontar-se al virus”.

TOTES LES NOTÍCIES