Policia: Els equipaments especials, obligatoris fins al 15 de maig

Vídeo: Policia d’Andorra

La Policia recorda que els equipaments especials són obligatoris de l’1 de novembre al 15 de maig. Els vehicles han d’estar preparats, sigui amb rodes de neu o bé portant al seu interior cadenes o accessoris similars per si són necessaris en cas de neu o gel a la carretera. El Cos remarca que, encara que la carretera estigui neta de neu o gel, els conductors estan obligats a dur els equipaments en aquest període. Per aquest motiu, si el vehicle no porta pneumàtics de neu, ha de disposar de cadenes. 

Els pneumàtics han de ser d’hivern o amb etiquetatge M+S, que són els adequats perquè milloren la tracció i la frenada. És igual d’important revisar el nivell de desgast de les rodes per a no perdre adherència. En aquest sentit, es recomana que la profunditat del dibuix de la roda no sigui inferior a 3 mm. Quant a les cadenes, cal que estiguin homologades i siguin les adequades perquè hi ha diverses talles en funció de les mides de les llantes i els pneumàtics. S’aconsella provar-les abans de circular.

La Policia incideix en la importància d’equipar els vehicles amb antelació per a evitar accidents i altres incidències a la xarxa viària. Finalment, la Policia també destaca que a partir de la fase groga està prohibit circular amb motocicleta, ciclomotor i vehicles de mobilitat personal (VMP). En fase vermella tots els vehicles estan obligats a circular amb cadenes encara que disposin de rodes de contacte.Vídeo: Policia d’Andorra

TOTES LES NOTÍCIES