‘Parlem de Ciència’, nou cicle de xerrades a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell

Presentació del nou cicle divulgatiu 'Parlem de Ciència’.
Presentació del nou cicle divulgatiu ‘Parlem de Ciència’. Foto: Ajuntament de la Seu d’Urgell

S’ha presentat a la Seu d’Urguell en roda de premsa el ‘Parlem de Ciència’, un nou cicle divulgatiu que consta de quatre xerrades dedicades al medi ambient i patrimoni naturals i altres disciplines de la ciència que tindran lloc a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell durant aquest pròxim mes d’abril.

Així ho han explicat l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, i la regidora de les àrees de Patrimoni Natural i Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Tomàs, que han remarcat que el ‘Parlem de Ciència’ se suma als altres dos cicles de divulgació que impulsa i organitza des de fa anys l’Espai Ermengol com són el ‘Parlem de Formatge’ i el ‘Parlem d’Història’.

El Parlem de Ciència és una proposta de l’Àrea de Patrimoni Natural de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que s’inclou en la línia de medi natural de l’Espai Ermengol que té com a eix divulgatiu l’exposició permanent Natura a l’Alt Urgell: patrimoni i recurs, i que a través seu s’ofereix una oferta educativa adreçada a les escoles.

Tal com ha explicat l’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, amb aquest nou cicle “es vol augmentar i millorar el dinamisme de l’Espai Ermengol, concretament a l’apartat de patrimoni natural d’aquest equipament museístic, impregnant-lo d’activitats relacionades amb el medi natural, i en aquest cas, amb la ciència”.

 

Parlem de ciència: 4 xerrades a l’abril

Per la seva part, la regidora de Patrimoni Natural i Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Tomàs, ha explicat el contingut del cicle Parlem de Ciència que es conforma en quatre xerrades. La primera d’elles versarà sobre el canvi climàtic que tindrà lloc el pròxim dimecres 6 d’abril, a les vuit del vespre, sota el títol ‘El gel es fon’, a càrrec de Núria Forcada de la Fundació Kilian Jornet.

La següent xerrada se celebrarà just l’endemà, dijous 7 d’abril, a les vuit del vespre, sobre bioètica i discapacitat, a càrrec del cirurgià Joan Aixàs. Aquesta xerrada també s’inclou en el marc de la programació dels actes organitzats per la Germandat de Sant Sebastià.

La tercera proposta del Parlem de Ciència es realitzarà dissabte 9 d’abril, a les sis de la tarda, amb la presentació del llibre ‘Si el cel es tornés vermell’ (El canvi climàtic. Conèixer-lo per combatre’l), a càrrec de la mateixa autora, Cori Calero, periodista ambiental i divulgadora científica de TV3.

El Parlem de Ciència el tancarà la xerrada sobre els volcans de l’Alt Urgell que anirà a càrrec del geòleg Joan Casòliva, estudiós del vulcanisme de la serralada del Cadí. Aquesta darrera conferència tindrà lloc el dimarts 26 d’abril, a les vuit del vespre.

Totes aquestes activitats són d’entrada lliure i tindran lloc a la tercera planta de l’Espai Ermengol. Per qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu a info@espaiermengol.cat.

TOTES LES NOTÍCIES