Milà destaca la importància de “garantir els drets de les persones amb discapacitat”

Una cadira de rodes
Una persona amb cadira de rodes. Foto: ARXIU

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, ha inaugurat la conferència telemàtica ‘Amb decisió cap a la inclusió’, que ha organitzat el Ministeri amb motiu del Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

En el seu parlament, Milà ha destacat la importància degarantir els drets de les persones amb discapacitat en una societat justa, equitativa i inclusiva“. A més, la secretària d’Estat ha emfatitzat que “el compromís que ha adoptat el Govern en l’àmbit de la discapacitat i en el marc de col·laboració amb les entitats cíviques d’Andorra, així com dels països veïns”.

La xerrada ha anat a càrrec de l’advocat i director de la Fundació Support-Girona, Josep M. Solé Chavero. El Ministeri ha centrat la commemoració d’aquest Dia internacional, que se celebra cada 3 de desembre, en l’article 12 ‘Igualtat davant la llei‘ i l’article 27 ‘Treball i Ocupació‘ de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat. Així, el conferenciant ha analitzat aquestes temàtiques, mostrant diferents models a seguir amb exemples pràctics d’altres països, que també han signat i ratificat la convenció.

Solé Chavero és activista i consultor internacional en matèria de drets humans i discapacitat, així com en el canvi estratègic en gestió d’organitzacions de serveis socials. També és membre de diferents patronats, com ara de l’Institut i Consell Social Institut Guttmann, Fundació Drissa, Fundació iSocial i Fundació Campus Arnau d’Escala. En l’àmbit internacional, Josep M. Solé Chavero és membre del Consell d’Administració EASPD amb la cartera de vida independent.

TOTES LES NOTÍCIES