Les sortides socioculturals amb els usuaris del TAD, activitat imprescindible per a pal·liar la solitud

Uns avis anant d'excursió
Els avis s’ho van passar molt bé en contacte amb la natura (Creu Roja Andorrana)

L’àrea social de la Creu Roja Andorrana ha organitzat, aquest darrer cap de setmana, una nova sortida sociocultural per a les persones usuàries dels serveis de Teleassistència, Sempre Acompanyats i dels centres de dia.

Una quarantena de padrines i padrins acompanyats per un grup d’uns vint voluntaris s’han desplaçat fins a l’estació de Pal per a gaudir d’una tarda en què el contacte amb la natura ha estat el protagonista i en què l’experiència d’accedir a aquest paratge amb el giny mecànic ha estat per a molts una primícia.

La primera sortida d’aquest 2022 va ser el passat mes d’abril, després de vàries aturades degudes a la pandèmia. En el 2020, les sortides que de costum s’organitzen a partir de la primavera van quedar totes anul·lades i en el 2021 només se’n van poder fer un parell i una al novembre. Tot i ser al juliol, la participació va ser bona i s’hi van sumar més de quaranta padrins.

Aquesta tercera sortida de l’any proposava als usuaris anar a berenar a la muntanya, un àpat gentilesa de l’estació i de Cal Jordi, a Vallnord – Pal Arinsal accedint-hi mitjançant el telecabina. Des de l’entitat s’ha volgut recordar que més enllà de l’activitat en si, els usuaris gaudeixen molt el fet de poder compartir un moment amb altres persones.

Aquestes sortides busquen abans de tot l’intercanvi entre la gent gran, és un moment de socialització molt important. Per a alguns és una de les poques estones al mes que interactuen en un entorn de lleure, més enllà dels intercanvis socials que poden tenir en les activitats del dia a dia.

Les sortides socioculturals de l’entitat s’organitzen des del 2004, sempre que és possible de forma mensual entre març i desembre i gràcies a la predisposició dels voluntaris. L’objectiu principal és pal·liar la solitud de la gent gran mitjançant propostes d’oci i de lleure diferents basades en cultura, l’esport, la natura o la música i que es desenvolupin al país o en zones frontereres. La pròxima està prevista per al mes de setembre.

[do_widget id=category-posts-pro-64]