L’Arxiu comunal d’Andorra la Vella dedica el document del mes al referèndum de la Constitució

El Síndic Jordi Farràs Forné el dia de la votació amb el cònsol d’Andorra la Vella, Lluís Viu Torres, presidint la mesa electoral. Arxiu Comunal d'Andorra la Vella
El Síndic Jordi Farràs Forné el dia de la votació amb el cònsol d’Andorra la Vella, Lluís Viu Torres, presidint la mesa electoral. Arxiu Comunal d’Andorra la Vella

L’Arxiu comunal d’Andorra la Vella dedica el document d’aquest mes de març al referèndum de la Constitució. El document recorda que “la Carta Magna va atorgar la sobirania al poble i va convertir el Principat d’Andorra en un Estat de dret homologat internacionalment” i inclou diverses fotografies.

El document mostra les paperetes que es van fer servir i recorda el resultat final de la votació: “dels 6.910 vots emesos, 4.903 van ser a favor de la Carta Magna (74,2 per cent) i 1.706, en contra (25,8 per cent)”. La parròquia d’Andorra la Vella va tenir “el major índex de participació amb un 78,5 per cent dels 2.894 electors que tenien dret a vot”, destaca el document, “a més, va assolir una xifra rècord d’interventors a la mesa electoral, ja que va estar supervisada per deu membres”.

“Els resultats d’Andorra la Vella van ser clarament favorables i va ser la tercera parròquia amb major suport després d’Escaldes i Encamp”. De les 2.271 persones que van anar a votar , 1.610 ho van fer pel ‘sí’ (74,1 per cent ) i 562 van ser negatius (25,9 per cent).

TOTES LES NOTÍCIES