La Fira de Sant Ermengol apropa el món del formatge a estudiants de la Seu d’Urgell

Tallers sobre formatges amb estudiants de l'Institut Joan Brudieu de la Seu
Tallers sobre formatges amb estudiants de l’Institut Joan Brudieu de la Seu. (Foto: Espai Ermengol)

Els instituts de la Seu d’Urgell participen durant aquest mes de setembre en unes sessions formatives organitzades per a aportar els coneixements necessaris per a prendre part part en el jurat jove del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu 2022 de la Fira de Sant Ermengol.

L’activitat va començar la setmana passada a l’Esai Ermengol amb estudiants de segon curs d’ESO de l’INS Joan Brudieu, que van tastar tres formatges diferents amb el consell i la supervisió del formatger Arnau Guingles, de Formatges d’Oliva. Els productes triats van ser el formatge de cabra de Formatges l’Oliva, el d’ovella de la Formatgeria Cal Majuba i el de vaca de Formatges de l’Abadessa.

Està previst que en els pròxims dies diversos artesans formatgers de l’Alt Urgell imparteixin formacions específiques a l’alumnat, que rebrà informació sobre la ramaderia, el sector làctic o, fins i tot, sobre com s’elabora el formatge de manera artesana.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha destacat que l’activitat té com a veure amb la voluntat de refermar la ciutat com a “capital del formatge”. El vicealcalde Jordi Fàbrega ha afirmat que és rellevant incloure el món formatger als centres educatius perquè se sàpiga quina és la importància d’aquest sector econòmic al municipi.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES