La ciutadania i els agents culturals podran dir la seva sobre la cultura, en el marc del Llibre blanc

Reunió de treball per elaborar el Llibre Blanc de la Cultura
Reunió de treball per elaborar el Llibre Blanc de la Cultura

En el marc dels treballs de diagnosi i participació del Llibre Blanc de la cultura, el Ministeri de Cultura i Esports i la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana impulsen un fòrum obert als agents culturals no organitzats que vulgui aportar el seu punt de vista sobre la cultura al país. El projecte del Llibre blanc està pensat perquè la reflexió sobre l’acció cultural arribi i reculli el màxim de veus possibles. L’objectiu és crear sinergia i facilitar un espai de reflexió, comunicació i debat.

A Andorra existeixen molts agents culturals i artistes de diferents disciplines que no es troben associats ni formen part de cap entitat o institució. És precisament en aquest sentit que s’ha impulsat un fòrum obert a aquests agents que se celebrarà la primera trobada el proper 30 de maig a les 10 del matí de manera telemàtica, degut a la situació generada per la COVID-19.

Aquest fòrum funcionarà de manera paral·lela i amb la mateixa metodologia de treball que les taules sectorials de les entitats i agents organitzats. Així, aquesta primera trobada del fòrum servirà per exposar el protocol de treball, fent especial esment a les funcions, objectius i metodologia. Totes aquelles persones que vulguin participar en fòrum, poden trobar com fer-ho al següent enllaç: https://www.visc.ad/processes/LLIBRE-BLANC-CULTURA/f/29/

A més, també ja està disponible a la web de VISC.ad un portal perquè la ciutadania en general i no organitzada també pugui aportar les seves propostes i reflexions, que també s’inclouran els treballs de redacció del Llibre blanc. Ambdós mecanismes permeten aprofitar l’aprenentatge, coneixement i experiència en el procés participatiu del Llibre blanc alhora que la ciutadania té un paper actiu en la presa de decisions i en la construcció de les polítiques culturals públiques de futur.

 

Iniciades les taules sectorials
De manera paral·lela al fòrum i al procés obert a tota la ciutadania, els treballs amb els agents organitzats i entitats culturals del país continua i aquest dijous a la tarda s’ha celebrat la taula sectorial d’activitats literàries i editorials. De fet, aquest passat dilluns ja es van celebrar les taules sectorials de mitjans de comunicació interactius i audiovisuals i la de disseny i serveis creatius, donant així el tret de sortida a la segona fase de diagnosi. Aquesta segona fase, que continuarà amb les reunions amb les altres quatre taules sectorials previstes, s’allargarà fins al juliol complint així amb el calendari previst.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.