1.500 autònoms s’han acollit a la prestació equivalent al salari mínim durant la crisi de la COVID-19

facana de l'edifici de la CASS
La façana de l’edifici de la CASS. Foto: ARXIU

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha avançat en la compareixença d’aquest dijous que 1.577 d’autònoms s’han acollit a la prestació equivalent al salari mínim interprofessional (1.083,33 euros), que el Govern atorga als treballadors per compte propi que cotitzen d’acord amb les bases del 50%, el 62,5%, el 75% i el 100% i que han suspès la seva activitat, estan en règim de guàrdia i permanència o han vist reduïda significativament la seva activitat.

Així mateix, Jover ha apuntat que 1.906 autònoms han demanat que se’ls suspengués temporalment la cotització a la CASS perquè han hagut de suspendre totalment la seva activitat, i 1.010, des de l’inici de la crisi, s’han adherit a l’opció de reduir la cotització al salari mínim perquè la seva producció s’ha vist reduïda significativament.

Pel que fa a les empreses, més de 2.000 han sol·licitat que l’Executiu assumeixi la part corresponent a la cotització a la CASS que l’empresa fa dels seus treballadors, que és del 15,5% fins a l’activació de les suspensions temporals dels contractes de treball (STCT) i les reduccions de jornada laboral (RJL).

D’altra banda, Eric Jover ha anunciat que fins a la data s’han rebut un total de 1.378 sol·licituds d’empreses i autònoms per acollir-se a les STCT i les RJL. Aquestes sol·licituds concerneixen a 7.834 assalariats en modalitat d’STCT i a 2.265 en RJL. El Portaveu ha recordat que l’objectiu d’aquest mecanisme és “mantenir els llocs de treball i que tinguin cost inferior per a l’empresa, perquè sigui el Govern qui cobreix la part més significativa del salari d’aquests treballadors”.

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.