La 24a Fira el Llibre del Pirineu es podrà seguir a través de Youtube

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a la Fira del Llibre del Pirineu 2019
La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a la Fira del Llibre del Pirineu 2019

La 24a Fira del Llibre del Pirineu, que tindrà lloc entre el 4 i el 6 de setembre a Organyà, s’emetrà en directe per Youtube. Les persones interessades podran seguir en línia els actes de la plaça Major, gràcies a la col·laboració de l’empresa Alt Urgell Fibra. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’una vintena d’editorials i llibreries  amb estand propi.

L’edició d’enguany arriba condicionada per la COVID-19, motiu pel qual des de l’organització s’hi aplicaran totes les mesures de prevenció pertinents. Així, els visitants hauran de dur mascareta, mantenir la distància de seguretat i fer ús del gel hidroalcohòlic. Tot i que es mantindran la major part dels actes, s’ha decidit anul·lar l’esmorzar popular, la carrerada de llibre i la visita guiada a la vila. L’espai firal estarà situat al centre històric del municipi, entre la plaça Major i els carrers del Mig i del Sol.

La inauguració de la fira anirà a càrrec de Lluís Puig, conseller de Cultura a l’exili. De la seva part l’escriptora osonenca Irene Solà, autora de l’obra Canto jo i la muntanya balla (una de les novel·les de ficció en català més venudes el darrer any), serà l'”Homilieta Laica” d’enguany. Pel que fa a l’Homilia Religiosa, la llegirà Margarita Bofarull, teòloga de la Societat del Sagrat Cor, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya.

 

277 originals als Premis Homilies
Un dels actes centrals del certamen serà el lliurament dels premis literaris Homilies d’Organyà, als quals han concorregut 277 originals repartits entre els sis guardons, la xifra de participació més alta assolida fins ara.

Paral·lelament, una trentena d’autors presentaran a la fira les seves darreres novetats. Entre ells, Pep Coll i Vicenç Llorca, amb els respectius llibres L’any que va caure la roca i La frase immutable. D’altres escriptors que hi intervindran seran Joan ObiolsMarcel FitéManel FigueraMarta GrauManel GibertRoser GuixJordi CardonaEster FarranCristina Canut i Miracle Farreny.

 

‘Terra Escrita’
La literatura també serà present a l’esdeveniment, a través de l’espectacle ‘Terra Escrita’, que oferirà el Club de Lectura d’Organyà. També es podrà veure la proposta poètica ‘A boca de fosc’, basada en l’obra de Marta R. Gustem i interpretada per la mateixa autora, acompanyada per Susana Papazachariou i Aleix Armengol. La música la posaran La Sonsoni en l’obertura de la fira, i Noè Rivas i Marc Rivas en el concert de cloenda.

La Fira del Llibre del Pirineu l’organitzal’Ajuntament d’Organyà i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

TOTES LES NOTÍCIES