Inauguració de l’obra “Casa meva és casa teva” de l’artista Emilie Klase a Escaldes

L'obra "Casa meva és casa teva" de l'artista Emilie Klaser.
L’obra “Casa meva és casa teva” de l’artista Emilie Klaser. Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

Ha tingut lloc la inauguració de l’obra “Casa meva és casa teva” de l’artista Emilie Klaser en virtut del conveni signat a tres bandes entre l’artista, l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra i el Comú d’Escaldes-Engordany en motiu del dia mundial de conscienciació de l’Autisme.

A l’acte ha assistit el cònsol menor, Quim Dolsa, la consellera de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, l’artista, Emilie Klaser, la nova presidenta de l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra, Ana Muñoz així com la presidenta sortint, Inés Martí i diversos membres de la junta de l’Associació.

Les instal·lacions artístiques en forma de caseta amb el títol “Casa meva és casa teva” van formar part de l’obra exposada en motiu de l’Andart 2021.  Ara, d’acord amb el citat conveni les instal·lacions han estat ubicades al parc infantil del Prat del Roure.

Amb la seva obra, Klaser ha volgut fugir del tradicional raonament del passat quan el bosc era efectivament un indret perillós. “Com seria el bosc de l’era post Covid-19 i què passaria si ens haguéssim de confinar a la muntanya?”, ha qüestionat Klaser. És per això, que la seva intenció és apropar els bocs als infants, desvinculant-lo d’aquest component obscur que tradicionalment s’ha transmès.

La instal·lació artística, de caràcter sensorial, es compon de dues cases de colors, obertes i accessibles que conviden els més petits a jugar al seu entorn i interior. Representen imatges màgiques en la naturalesa. Les estructures amb el sostre translúcid aprofiten la llum dels raigs del sol per crear una atmosfera màgica, poètica i única.

“Casa meva és casa teva” és una instal·lació pensada per a tots els infants i també per als infants amb un trastorn de l’espectre de l’autisme, parant atenció a les diferents sensibilitats i adaptant els detalls a les necessitats de les persones amb aquest trastorn.

TOTES LES NOTÍCIES