Estats Units destaca la proactivitat d’Andorra en la recerca d’inversors

Diners i targetes de crèdit
Diners i targetes de crèdit. Foto: ARXIU

Un informe del Departament d’Estat nord-americà destaca que el país està buscant activament inversors estrangers per esdevenir un centre atractiu per a ells. No fa recomanacions per invertir-hi, però ressalta que és un país amb una gran seguretat social i política.

El Departament d’Estat dels Estats Units ha compartit recentment a internet el seu informe sobre la situació de diversos països i les possibilitats per invertir-hi.

D’Andorra ressalta que és un indret que vol captar inversors foranis que puguin aportar talent, innovació i coneixement. De fet, explica que ja ha desenvolupat algun projecte amb el prestigiós MIT, el Massachussets Institute of Technology, que va fer una prova de mercat en l’economia andorrana.

L’estudi destaca la solidesa i eficiència del sistema bancari, del qual assegura que representa el 21% del producte interior brut. A més, afirma que no ha experimentat disturbis polítics i socials en els darrers anys i que està envoltat d’estats amb els quals té bona relació.

També afirma que la protecció dels drets de propietat intel·lectual és feble i i que la llei no facilita la negociació col·lectiva o el dret a la vaga dels treballadors.

TOTES LES NOTÍCIES