Els alumnes de l’Institut La Valira presenten l’aplicació ‘Lost Way: Alt Urgell’ sobre camins tradicionals de la comarca

Alumnes de l'institut La Valira en la presentació de l'aplicació 'Lost Way: Alt Urgell'
Alumnes de l’institut La Valira en la presentació de l’aplicació ‘Lost Way: Alt Urgell’ (RàdioSeu)

Els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell han desenvolupat, aquest desembre, una aplicació per a telèfons mòbils per a divulgar els “camins oblidats” de la comarca i, alhora, fomentar la mobilitat a peu o en bicicleta. L’app s’anomena ‘Lost Way: Alt Urgell’ i els estudiants mateixos, acompanyats de professors i tutors, l’han presentat aquest dimarts.

Aquesta aplicació s’afegeix a les quatre que els alumnes del centre urgellenc han après a crear en anteriors cursos. Marc Llovera, professor de Tecnologia de l’institut, ha explicat que la idea sempre neix del professorat, però que a partir d’allà són els alumnes els que han de treballar per a aconseguir fer-la realitat, sempre amb l’assessorament dels docents quan és necessari. A més a més, tots els projectes que han dut a terme tenen un rerefons local, perquè han inclòs temàtiques com ara les aus amb més presència a l’Alt Urgell o bé la tradició del Ball Cerdà.

En aquest cas, en l’elaboració hi han pres part tretze grups d’alumnes i cadascun d’ells s’ha encarregat d’un aspecte concret, com poden ser el disseny, la redacció o la difusió. Des de l’institut remarquen la importància d’aquest funcionament, perquè ajuda els joves a valorar el treball en equip.

Així, en total hi han pres part uns 60 alumnes, incloent-n’hi alguns de 4t d’ESO. Des d’ara el producte ja es pot adquirir de franc a la PlayStore per a dispositius Android.

[do_widget id=category-posts-pro-64]