El ministre Torres participa en la 43a edició de FITUR, a Madrid

El ministre Torres i la secretaria d’Estat de Turisme d’Espanya, Anna Murillo, a FITUR
El ministre Torres i la secretaria d’Estat de Turisme d’Espanya, Anna Murillo, a FITUR (SFGA)

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, participa aquesta setmana en la 43a edició de la Fira Internacional de Turisme FITUR 2023, que se celebra anualment a Madrid. L’esdeveniment, que s’allarga fins al 22 de gener, busca recuperar les xifres d’assistència i exposició anteriors a la pandèmia i així consolidar la forta recuperació del sector turístic a nivell mundial.

La participació andorrana l’encapçalen el ministre Torres, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu, i el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. Andorra és present a FITUR amb 16 empreses expositores que donaran a conèixer la seva oferta i novetats.

Així, el ministre ja va participar anit a la recepció prèvia oferta per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto, i el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili. Aquest matí ha estat rebut, juntament amb la resta de ministres presents, pels Reis d’Espanya, que han inaugurat la fira.

Durant aquest dimecres, Torres s’ha trobat amb els secretaris d’Estat de Turisme d’Espanya i Portugal, Anna Murillo i Nuno Fazenda de Almeida, amb qui ha pogut dialogar sobre les propostes turístiques que presentaran els tres estats. El ministre també ha saludat el president de l’Agència Estatal de turisme d’Azerbaidjan, Fuad Naghiyev, i es reunirà amb alguns dels principals turoperadors espanyols per a avaluar les perspectives futures del mercat emissor espanyol.FITUR 2023

Aquesta edició de FITUR reuneix en total més de 8.500 empreses i destinacions de 131 països encapçalades per Guatemala, que aquest any participa com a País Soci. Quant a l’estimació de visitants, s’espera superar els 120.000 professionals i més de 80.000 visitants de públic general durant el cap de setmana que dura la fira.

Durant la inauguració de l’esdeveniment, el president d’Iberia i del Comitè Organitzador de FITUR, Javier Sánchez Prieto i el president del Comitè Executiu d’Ifema Madrid, José Vicente de los Mozos, han ressaltat que es recuperen els paràmetres d’abans de la COVID-19 i han posat de relleu que es tracta de “l’única fira que ha celebrat totes les seves edicions de manera interrompuda”.

Pel que fa a la participació internacional, i per a desglossament d’àrees geogràfiques, Àsia Pacífic creix en empreses participants un 163%; Àfrica en un 88%; Pròxim Orient en un 60%; Europa en un 42%, i en Amèrica un 30%. També la participació empresarial experimenta un augment important, amb un 25% més d’empreses turístiques.

D’altra banda, Ifema Madrid, a través de Fitur, també ha volgut expressar la seva solidaritat amb Ucraïna cedint un estand de cortesia al pavelló d’Europa, que facilitarà el desenvolupament del programa “Meet Ukraine” i on, entre d’altres activitats, els assistents podran deixar els seus missatges de solidaritat.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES