Commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer a la Seu

La Seu d’Urgell s’ha volgut sumar una vegada més a commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer que té lloc el diumenge 4 de febrer. Per aquest motiu, la Regidoria de Salut de l’Ajuntament urgellenc, amb la col·laboració de l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Filial Alt Urgell, ha decidit il·luminar de color verd la façana de l’edifici de Sant Domènec, situat al centre històric de la Seu d’Urgell, tant avui divendres 2 de febrer, com demà dissabte 3 febrer i diumenge 4 de febrer.

Davant d’aquesta data commemorativa, la regidora de Salut del Consistori urgellenc, Montserrat Bonet, afirma que “aquesta acció pretén fer una crida sobre aquesta malaltia i que cal continuar treballant per a poder reduir el seu impacte en la població”.

La data del 4 de febrer va ser instaurada per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer l’any 2000 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar a la societat, i d’aquesta manera poder avançar en la prevenció, la detecció precoç i en el tractament d’aquesta malaltia.

Val a dir que el càncer és una de les principals causes de mort tant a l’Estat com  al nostre territori. Un de cada tres homes i una de cada quatre dones seran diagnosticats d’un càncer al llarg de la seva vida. La incidència del càncer creix any rere any, i es pot convertir en els propers anys en la primera causa de mort per davant de les malalties cardiovasculars.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada