Assandca calcula que hi ha uns 400 casos nous de càncer cada any

La vall central, amb Esclades-Engordany i Andorra la Vella al fons
La vall central, amb Esclades-Engordany i Andorra la Vella al fons. Foto: EOG

L’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) ha reiterat, en el transcurs de la presentació de la 7a Caminada Contra el Cáncer, que la manca d’estadístiques sobre malalts de càncer a Andorra dificulta la lluita contra la malaltia. Segons els seus càlculs, fets en funció de les previsions de l’Associació Espanyola d’Oncologia, la xifra de nous malalts arribaria a Andorra a uns 400 afectats cada any, lluny del centenar que assegura el Govern, segons ha explicat el seu president, Josep Saravia.

Saravia ha lamentat que la incidència de la Covid-19 a Catalunya està afectant els malalts de càncer i la detecció de nous afectats. “La majoria de proves estan parades, perquè els hospitals comencen a tenir saturació i la prioritat és la Covid-19 i les altres coses queden una mica de costat”, ha explicat.

Per tal d’adaptar-se al la situación de pandemia, la 7a Caminada Contra el Càncer serà virtual per primer cop, però s’espera igualment una alta participació i que es creï a les xarxes el mateix sentiment de solidaritat i col·lectivitat que ha tingut en les anteriors edicions.

La cita tindrà lloc el pròxim diumenge 25 d’octubre, en un recorregut lliure i apte per a tots els públics. La mecànica de participació consisteix en que aquell dia, tothom que hi vulgui participar, faci caminant o corrent els quilòmetres que desitgi i on desitgi, que es faci una foto amb la samarreta de la Caminada, que la pengi a les seves xarxes socials amb l’etiqueta #CaminadaContraelCàncer2020 o que l’enviï per Whatsapp al +376 366 650 o que la pugi a www.andorracontraelcancer.com, on es compondrà un mosaic amb les fotos rebudes. Les samarretes i dorsals es podran recollir a partir de demà, 7 d’octubre, al servei d’atenció al client de Pyrénées Andorra (situat a la 4a planta dels magatzems). Un cop més, el preu de la inscripció és la voluntat.

Tots els diners recaptats amb la venda de samarretes es destinaran a finançar les activitats i els serveis que ofereix Assandca, sobretot pel que fa al transport sanitari de les persones afectades per la malaltia que han de desplaçar-se a Barcelona per fer un tractament oncològic. Des del servei d’atenció al client de Pyrénées es donarà també a les persones que facin la seva inscripció un fulletó informatiu per si es volen fer socis d’Assandca.

TOTES LES NOTÍCIES