Andbank Espanya: MyInvestor operarà amb llicència bancària pròpia el 2023

El logotip de MyInvestor
El logotip de MyInvestor (Andbank)

El neobanc MyInvestor marca una gran fita: es converteix en un banc de ple dret i operarà amb llicència pròpia el 2023. Des del seu llançament, a final del 2017, el banc digital que va llançar Andbank España ha registrat un creixement meteòric que l’ha dut a aconseguir un marge ordinari anual de més de 10 milions d’euros. El volum de negoci supera els 2.300 milions d’euros i dona servei a més de 150.000 clients.

L’estabilitat del seu balanç, la maduresa del seu negoci, la independència i el compromís amb clients i accionistes l’han impulsat a fer aquest pas, que suposarà assumir totes les responsabilitats que corresponen a una entitat financera en matèria de supervisió, regulació, transparència, informació financera i riscos, entre altres àrees.

Carlos Aso, vicepresident executiu de MyInvestor, destaca que “en molt poc temps, MyInvestor ha aconseguit construir un balanç sòlid, confirmant que el seu model de negoci és rendible, sostenible i amb gran potencial a llarg termini”.2022, any rècord

MyInvestor tanca el 2022 amb 2.300 milions de xifra de negoci, en un any en què destaca el llançament del broker d’accions i de productes de finançament, així com l’adquisició del roboadvisor Finanbest.

El saldo en inversions (fons, plans, carteres i accions) se situa en 1.300 milions d’euros, més de la meitat del negoci total. Tot i que les caigudes del mercat han impactat en aquesta partida, les captacions de diners compensen aquest efecte, gràcies a la recurrència de les aportacions periòdiques dels clients.

El saldo en comptes remunerats sense comissions puja a 600 milions, volum que a l’actual escenari de tipus d’interès incrementa els ingressos en balanç. Tot el saldo és cobert pel Fons de Garantia de Dipòsits Espanyol. Per la seva banda, el volum en préstecs hipotecaris i crèdits arriba als 400 milions. La taxa de morositat és del 0%.

Aquestes xifres confirmen que MyInvestor avança amb pas ferm cap al seu propòsit: esdevenir la referència del mercat en inversions on els clients puguin accedir als millors productes amb les millors condicions i amb la comoditat de tenir les seves posicions integrades en una mateixa plataforma.

TOTES LES NOTÍCIES