
Calor, calor i més calor. Amb aquesta xafogor que hem de menjar? Doncs, la resposta és simple, ràpida i fàcil: Amanides! De mil i una manera i de mil i un colors. Les opcions són infinites perquè les podem fer estil russa, amb base d’arròs, de patata, amb fesols tipus empedrat, verda, de tomàquet, amb pasta… Doncs, quedem-nos amb aquesta darrera. Aquí hi ha una recepta gens complicada i refrescant.
Ingredients:
250 grams de pasta, de qualsevol mena (macarrons, llacets o espirals)
1/2 tassa de tomaques cherry, tallats per la meitat
1/2 tassa de cogombre, tallat en daus
1/2 tassa de pebrot vermell, tallat en daus
1/4 de tassa de ceba vermella, picada finament
1/4 de tassa d’olives negres, sense os i tallades en rodanxes
1/4 de tassa de formatge feta esmicolat
2 cullerades d’alfàbrega fresca picada (opcional)
Per a amanir:
1/4 de tassa d’oli d’oliva extra verge
2 cullerades de vinagre de vi negre
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 gra d’all, picat finament
Sal i pebre al gust
Preparació:
Cuina la pasta segons les instruccions del paquet. Assegura’t que estigui “al dente”. Escorre-la i esbandeix-la amb aigua freda per a detenir la cocció.
En un bol gran, combina la pasta cuita, els tomàquets cherry, el cogombre, el pebrot vermell, la ceba vermella, les olives i el formatge feta. Si desitges agregar alfàbrega fresca, també pots afegir-la en aquest punt.
En un pot petit amb tapa, afegeix l’oli d’oliva, el vinagre de vi negre, la mostassa de Dijon, l’all picat, la sal i el pebre. Tanca’l i agita’l vigorosament per a emulsionar la vinagreta.
Aboca l’amaniment per sobre l’amanida de pasta i mescla bé per a assegurar-te que tots els ingredients estiguin coberts.
Deixa reposar l’amanida a la nevera durant, almenys, 30 minuts abans de servir, perquè els sabors es barregin.
Serveix l’amanida de pasta freda com a plat principal o com a acompanyament