Recepta de gelatina de maduixa

Gelatina de maduixa (Getty images)
Gelatina de maduixa (Getty images)

Si busquem la seva definició a Internet descobrirem que la gelatina és una substància sòlida translúcida, sense color, sense olor, trencadissa, pràcticament sense gust, derivada del col·lagen de l’interior de la pell i els ossos dels animals. Es fa servir normalment com agent gelificant en alimentació, productes farmacèutics, fotografia i cosmètica. Doncs, en l’apartat d’aquesta setmana introduirem la gelatina a la cuina per a fer una recepta amb maduixa.

Ingredients:

  • 500 g de maduixes fresques
  • 100 g de sucre (al gust)
  • 1/2 l d’aigua
  • 6 fulls de gelatina (o 10 g de gelatina en pols)
  • Suc de mitja llimona (opcional)



Instruccions:

  1. Preparar les maduixes:
    • Renta i talla les maduixes a trossos.
    • Tritura-les amb una batedora fins que quedin com un puré. Si vols una textura més fina, pots colar el puré per eliminar les llavors.

  2. Hidratar la gelatina:
    • Posa els fulls de gelatina en aigua freda durant uns 5-10 minuts fins que s’estovin.

  3. Escalfar la barreja:
    • En un cassó, posa el puré de maduixa, el sucre i el suc de llimona (opcional).
    • Escalfa a foc mitjà, sense arribar a bullir, i remena fins que el sucre es dissolgui.

  4. Afegir la gelatina:
    • Escorre bé els fulls de gelatina i afegeix-los a la barreja calenta. Remena fins que es dissolguin completament.

  5. Emmotllar:
    • Aboca la barreja en motlles individuals o en un motlle gran.
    • Deixa refredar a temperatura ambient i després posa-ho a la nevera un mínim de 2 hores (millor 4) fins que qualli.

  6. Servir:
    • Pots servir-la sola o acompanyada de nata muntada o trossets de maduixa fresca.

[do_widget id=category-posts-pro-64]