Ous escaldats o ous “poché”

Un saborós ou escaldat (Getty images)
Un saborós ou escaldat (Getty images)

Els ous escaldats són una deliciosa i saludable opció de desdejuni o menjar. Són moltes les persones que es priven de fer-se ous ferrats, bàsicament, pel tema dels fregits. Doncs, l’alternativa de fer-se un ous escaldats pot resultar “quasi” igual de gratificant i sense abusar dels olis.

Ingredients:

Ous (un per persona)
Vinagre blanc
Aigua
Sal



Preparació:

Omple l’olla amb aigua i escalfa-la a foc mitjà-alt. Ha d’estar prou plena per a cobrir completament els ous.

Agrega una cullerada de vinagre blanc i un polsim de sal a l’aigua. El vinagre ajudarà al fet que les clares es mantinguin unides i no s’escampin en l’aigua.

Mentre l’aigua s’escalfa, trenca un ou en un bol o recipient profund. Fes-ho amb cura per a no trencar el rovell. Repeteix aquest pas amb els altres ous.

Una vegada que l’aigua estigui calenta, redueix el foc a mitjà-baix perquè l’aigua no bulli massa forta.

Agafa un colador o escorredora i col·loca els ous per a retirar l’excés de clara solta.

Amb l’aigua calenta, crea un remolí en el centre del cassó o olla amb una cullera, i col·loca suaument els ous en l’aigua calenta un a un en el centre del remolí. El remolí ajudarà a mantenir els ous junts.

Cuina els ous durant 3-4 minuts per a obtenir un rovell líquid i una clara cuita. Si desitges una gemma més cuita, cuina per un minut addicional.

Una vegada que els ous estiguin bullits, usa una escumadora o cullera per a retirar-los de l’aigua.

Si desitges mantenir els ous escaldats calents abans de servir, pots col·locar-los en un bol amb aigua tèbia.

Afegeix-hi sal i pebre al gust.

Serveix els ous a sobre d’una torradeta i tindràs un esmorzar molt complet.

[do_widget id=category-posts-pro-64]