L’exposició fotogràfica Integrats arriba a Canillo

Cartell anunciador de la mostra Integrats, del Grup de Folklore Casa de Portugal
Cartell anunciador de la mostra Integrats, del Grup de Folklore Casa de Portugal

El Grup de Folklore Casa de Portugal, amb la col·laboració del Comú de Canillo, presenta al Hall del Palau de Gel, dimarts, 29 d’agost, a les 19:30 hores, l’exposició fotogràfica Integrats, un recull de catorze instantànies fetes en indrets emblemàtics de les set parròquies per la fotògrafa Mireia Medeiros Carvalho.

Les imatges integren el vestit tradicional de la regió nord de Portugal dins el patrimoni arquitectònic del Principat d’Andorra, adequant la vestimenta a cada una de les escenes recreades en l’espai que el patrimoni andorrà hi proporciona. S’han volgut mostrar dos espais de cada parròquia, destacant els coneguts i no tan coneguts per la societat andorrana i els visitants que gaudeixen de les nostres valls.

Aquest treball fotogràfic s’acompanya d’un documental amb producció i arranjaments musicals a càrrec de Marc Medeiros Carvalho, que recopila fragments de vídeos realitzats durant les sessions fotogràfiques i testimonis de personalitats de les set parròquies que han volgut donar el seu punt de vista sobre aquest treball cultural i integrador.

La iniciativa sorgeix del conjunt d’activitats culturals programades pel Grup de Folklore Casa de Portugal amb motiu de la celebració del vint-i-cinquè aniversari de l’entitat, que la pandèmia de la COVID-19 va interrompre. La trajectòria del Grup, com a entitat integrada i integradora al Principat, ha portat els membres a difondre el patrimoni andorrà alhora que comparteixen les seves tradicions, sense perdre les arrels, la identitat, i mantenint i promocionant la cultura popular dels seus avantpassats.

TOTES LES NOTÍCIES