La unió civil de parelles del mateix sexe també es dirà casament

Sílvia Ferrer, Ester Molné i Carles Naudi
Sílvia Ferrer, Ester Molné i Carles Naudi presentant el text de la Llei qualificada de la persona i la família. ANDORRADIFUSIÓ

La unió civil de les parelles del mateix sexe s’igualarà a les heterosexuals i s’anomenarà casament. A més, es facilitarà el procés de divorci. Aquestes són les novetats principals de la llei qualificada de la persona i la família, que agrupa i modifica diversos textos legals.

Els partits que donen suport al Govern han presentat la proposició de llei qualificada de la persona i la família.

La novetat principal és que elimina la diferència entre el nom d’unions civils per a les del mateix sexe i casament per a les heterosexuals. Ara, totes s’anomenaran casament i gaudiran dels mateixos drets.

La consellera general demòcrata Ester Molné explica que “és una evolució”. Recorda que el terme “unions civils” va ser “fruit del consens”. “A tots els grups els va semblar correcte reservar la paraula matrimoni per als canònics. No fem discriminacions, unifiquem terminologies”, ha declarat.

També es fa que el divorci sigui menys feixuc. Ara es podrà sol·licitar sense demanar el procés de separació. Remarca que “abans es demanaven un mínim de tres anys de cessió de la convivència”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fondre les lleis que regulen aquest àmbit, afegint-hi aquests canvis. Hauria d’entrar a tràmit en uns mesos.

TOTES LES NOTÍCIES