Escaldes donarà xecs de 12 euros l’hora per contractar guardes a domicili per a nens menors d’1 any

Roda de premsa del comú d'Escaldes-engordany
Escaldes-Engordany donarà ajuts per a guardes d’infants a domicili

El 2 de juny és la data d’obertura per al servei de l’escola bressol comunal d’Escaldes-Engordany. Es treballa en un reglament per als pares dels infants de fins a 3 anys per tal que es compleixin les mesures sanitàries decretades des de l’executiu.

La capacitat serà de 28 infants, amb 4 usuaris per cada 20 m2, i amb dues educadores per centrar i prioritzar l’atenció al nen.

Des de la conselleria de la Infància comunal es tornarà a parlar amb les famílies dilluns per determinar els horaris que necessiten.

La novetat que ha introduït el comú és el xec per a la guarda a domicili de 12€ l’hora. Amb ell les famílies de nens menors d’1 any que no poden accedir encara a l’escola bressol per motius de seguretat sanitària, podran fer front a la despesa que suposa aquest servei.

No hi ha límit de mínim o màxims d’hores subvencionades i tampoc s’imposarà a la persona que s’encarregui de l’infant. Es dona llibertat a la família per escollir-la, ha explicat la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata.

El comú farà el 28 i 29 d’aquest mes una formació específica a les persones que es dediquin a la guarda a domicili; a més de disposar de l’assessorament de l’equip de les escoles bressol comunals.

Pel que fa a l’import d’aquesta inversió prevista pel comú, la cònsol major, Rosa Gili, diu que encara no hi ha una xifra tancada a l’espera del pressupost comunal del 2020 que en principi es podria aprovar a final d’aquest mes.

Aquest xec per a la guarda d’infants pot també ser aplicada a d’altres franges d’edat, en casos concrets en què  els serveis existents no ofereixin resposta a les necessitats específiques de la família.

En  ambdós casos es constituirà un dossier i es durà a terme la corresponent valoració socio-econòmica, per tal  d’atribuir el xec de guarda d’infants, establint el nombre d’hores adient.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.