Els allotjaments turístics preveuen una davallada d’almenys un 60% de les reserves aquest hivern

Una habitació d'un apartament turístic
Una habitació d’un hotel (Foto: Febrian Zakaria | Unsplash)

Els allotjaments turístics preveuen una davallada de les reserves aquest hivern d’un 60% com a mínim. Així s’assegura des del sector, que també preveu que aquesta situació complicada provoqui una caiguda de les empreses.

Àlex Ruiz, president de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic, afirma que el sector veu amb incertesa i preocupació la temporada d’hivern.

Tenen clar que hi haurà una davallada important en les reserves i que la situació és molt canviant. Ruiz indica que actualment en tenen “entre un 50 i un 70% menys que l’any passat“. Qualifica la situació com “una muntanya russa diària” perquè de cop es troben amb “50 anul·lacions i 35 reserves, i l’endemà amb 60 reserves i 45 anul·lacions”.

Un panorama que afecta, sobretot, els qui treballen amb grups de turistes i, a causa de la situació, “tenen un 100% menys de reserves i segur que no s’atreviran a obrir”. Preveu que aquests establiments “es plantejaran vendre o tancar”.

Ruiz afirma que aquest possible tancament podria provocar que entre un 10 i un 15% de les empreses que es dediquen a aquest tipus de turisme anessin a la fallida.

TOTES LES NOTÍCIES