
El millor moment per a consumir aquesta verdura, la mongeta verda, —que realment és un llegum fresc recol·lectat abans que es formi la llavor— és el final de la primavera i el començament de l’estiu. Tot i que durant la resta de l’any trobem mongetes verdes importades o d’hivernacle, és ara quan en podem gaudir més fresques i saboroses.
Un dels atractius de les mongetes verdes és que són un llegum molt versàtil que pots degustar de moltes maneres, no només cuites.
Saltades. Poden cuinar-se a la paella sense coure-les prèviament. Per això, talla-les a tires fines. Escalfa una cullerada de mantega i una altra d’oli i afegiu-hi les mongetes. Salta-ho a foc fort fins que comencin a torrar-se. El resultat és cruixent, molt fresc i aromàtic. Queden molt bé sobre una base d’humus, de formatge batut i amb ratlladura de llimona per sobre.
Al vapor. Neteja, talla i col·loca-les en una vaporera. Cuina durant 7-8 minuts. Pots servir-les amanides o passar-les un minut més a la paella amb un sofregit d’alls i caiena.
Estofades. Pots aprofitar qualsevol salsa, una de tomàquet, una samfaina de verdures o uns xampinyons amb salsa espanyola, per a estofar unes mongetes tendres. Afegeix-les crues i cuina a foc lent perquè la salsa no es redueixi gaire. Quedaran al dente!
Per Redaccio-consumer-eroski


