
Si busquem la seva definició a Internet descobrirem que la gelatina és una substància sòlida translúcida, sense color, sense olor, trencadissa, pràcticament sense gust, derivada del col·lagen de l’interior de la pell i els ossos dels animals. Es fa servir normalment com agent gelificant en alimentació, productes farmacèutics, fotografia i cosmètica. Doncs, en l’apartat d’aquesta setmana introduirem la gelatina a la cuina per a fer una recepta amb maduixa.
Ingredients:
- 500 g de maduixes fresques
- 100 g de sucre (al gust)
- 1/2 l d’aigua
- 6 fulls de gelatina (o 10 g de gelatina en pols)
- Suc de mitja llimona (opcional)
Instruccions:
- Preparar les maduixes:
- Renta i talla les maduixes a trossos.
- Tritura-les amb una batedora fins que quedin com un puré. Si vols una textura més fina, pots colar el puré per eliminar les llavors.
- Hidratar la gelatina:
- Posa els fulls de gelatina en aigua freda durant uns 5-10 minuts fins que s’estovin.
- Posa els fulls de gelatina en aigua freda durant uns 5-10 minuts fins que s’estovin.
- Escalfar la barreja:
- En un cassó, posa el puré de maduixa, el sucre i el suc de llimona (opcional).
- Escalfa a foc mitjà, sense arribar a bullir, i remena fins que el sucre es dissolgui.
- Afegir la gelatina:
- Escorre bé els fulls de gelatina i afegeix-los a la barreja calenta. Remena fins que es dissolguin completament.
- Escorre bé els fulls de gelatina i afegeix-los a la barreja calenta. Remena fins que es dissolguin completament.
- Emmotllar:
- Aboca la barreja en motlles individuals o en un motlle gran.
- Deixa refredar a temperatura ambient i després posa-ho a la nevera un mínim de 2 hores (millor 4) fins que qualli.
- Servir:
- Pots servir-la sola o acompanyada de nata muntada o trossets de maduixa fresca.