Què és una drupa?

Varietat de drupes (Getty images)
Varietat de drupes (Getty images)

Moltes persones, segurament, ja ho sabran, però, una drupa és un saborós fruit carnós amb una sola llavor envoltada per un endocarpi dur, sovint anomenat pinyol. Aquest tipus de fruit es desenvolupa a partir d’un sol ovari de la flor, i es caracteritza per tenir tres capes distintives:

Epicarpi: La capa exterior, que sovint és fina i comestible.

Mesocarpi: La capa intermèdia, generalment carnosa i sucosa, que és la part que normalment mengem.

Endocarpi: La capa interna dura que envolta la llavor.

Aquestes tres capes treballen conjuntament per a protegir la llavor i ajudar a la seva dispersió.



Les drupes poden variar considerablement en mida, color i sabor, però comparteixen algunes característiques comunes:

Préssecs: Coneguts pel seu sabor dolç i la seva pell vellutada, els préssecs són una excel·lent font de vitamines A i C, així com de fibra dietètica.

Cireres: Les cireres poden ser dolces o àcides, i són riques en antioxidants com la vitamina C i els polifenols, que ajuden a combatre l’estrès oxidatiu.

Prunes: Amb una textura suau i un sabor dolç i àcid, les prunes són conegudes per la seva capacitat de millorar la digestió gràcies al seu alt contingut en fibra i sorbitol.

Albercocs: Aquestes petites drupes taronges són riques en vitamines A i C, i són conegudes per les seves propietats antiinflamatòries i antioxidants.

[do_widget id=category-posts-pro-64]