El ministre Torres tracta amb els representants dels restauradors l’impacte de les mesures anti-covid

Un bar restaurant d'Andorra la Vella
Un bar restaurant d’Andorra la Vella

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, el secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, i el director de Turisme, Sergi Nadal, s’han reunit aquest dimarts amb els representants dels restauradors que formen part de la Unió Hotelera i d’Autèntics Hotels. La trobada s’ha celebrat de manera telemàtica i ha reunit una desena de persones.

Així, els representants del món de la restauració han volgut exposar al ministre Torres l’afectació que tenen les diferents mesures temporals aplicades per fer front a la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 als seus negocis, i especialment en la campanya de les festes nadalenques. Així, han apuntat que en alguns dels casos, les limitacions de taules i espais poden arribar a disminuir la capacitat del local en un 30%, pel que la facturació se’n veu ressentida.

En aquest sentit, el ministre Torres els ha agraït els esforços que han realitzat des de l’inici de la crisi per adoptar les mesures i adaptar-se als canvis d’una manera diligent, i s’ha compromès a traslladar a la resta del Consell de Ministres la situació per tal que aquests puguin avaluar possibles canvis, sempre en funció de la situació epidemiològica.

Els restauradors han valorat positivament els ajuts, directes i indirectes, dels que es van poder beneficiar durant els mesos més durs de pandèmia, com ara les ajudes als lloguers, els crèdits tous o les figures de Suspensió temporal dels contractes de treball (STCT) i de Reducció de jornada laboral (RJL).

El ministre Jordi Torres i la resta de participants en la reunió s’han emplaçat, a petició d’Autèntics Hotels, a tornar-se a reunir a mitjan mes de gener, un cop ja s’hagin acabat les festes i es pugui tenir una imatge més completa de com ha anat aquest inici de campanya d’hivern i com evoluciona la situació sanitària.

[do_widget id=category-posts-pro-64]