Per què es forma gel en el congelador i com evitar-ho

Gel al congelador
Gel en el congelador (iStock)

Per a aconseguir un rendiment òptim del congelador, és fonamental que les seves parets interiors i la part interna de la porta es mantinguin lliures de gel. Per què? Simple: les capes de gel que es formen creen un efecte aïllant que impedeix la correcta transmissió del fred produït pel frigorífic cap al seu interior.

El gel es forma a causa de la humitat ambiental. Quan en el congelador ingressa aire, la humitat present en ell entra en contacte amb les parets fredes de l’interior de l’aparell. Es condensa i, com a resultat, es transforma en gel, que s’acumula i crea una capa. Per a evitar-ho, convé realitzar dues accions:

Obre la porta només l’imprescindible. Obrir la menor quantitat de vegades possible la porta del congelador i intenta que el temps que la porta estigui oberta sigui breu.

Cuida la goma de la porta. És imprescindible que la goma de la porta estigui en perfecte estat i permeti tancar de manera hermètica. La menor escletxa farà que es filtri l’aire i es formin capes de gel.

Això últim, també farà més difícil que es tanqui bé, la qual cosa provocarà que es filtri més aire. És un cercle viciós. Per tal motiu, davant el més petit senyal que la goma s’ha deteriorat, el convenient és canviar-la per una nova.

[do_widget id=category-posts-pro-64]