Llibre sobre el Cardenal Benlloch, que fou Bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra

El llibre de la biografia del copríncep Benlloch
El llibre de la biografia del copríncep Benlloch. Foto: Bisbat d’Urgell

Amb motiu del VIII centenari de l’inici de la construcció de la catedral de Burgos (1221-2021) s’han preparat tot un seguit d’actes per a celebrar-ho, actes de caràcter cultural, artístic i religiós, activitats que són dissenyades i organitzades per la Fundació del VIII Centenari de la Catedral de Burgos.

Entre les iniciatives que s’han dut a terme hi ha la presentació d’un extens llibre, de més de 500 pàgines, amb el títol de “El cardenal Benlloch y Vivó (1864-1926)”. Es tracta d’una extensa i completa biografia d’aquest cardenal que va ser Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra dels anys 1907 a 1919. Justament el 1919 va ser nomenat arquebisbe de Burgos pel Papa Benet XV. Com a arquebisbe va promocionar el VII aniversari de la catedral burgalesa, amb un seguit d’activitats, destacant una gran exposició d’art religiós.

El llibre dedica tot el capítol tercer a explicar la tasca pastoral i social que Mons. Joan Benlloch va dur a terme al Bisbat d’Urgell i a Andorra. Una quarantena de pàgines que desglossen el seu pontificat, així com allò que va fer al capdavant de l’Església d’Urgell i del Principat d’Andorra, d’una manera resumida, però que dóna a conèixer un prelat que va treballar molt pel poble.

L’autor és l’historiador Domingo Ortega que va referint en la seva obra monogràfica l’activitat pastoral, però també social que va realitzar el bisbe Benlloch, amb un sentit de servei a l’església diocesana i al territori que tenia encomanat com a bisbe. Buscava ajudar i millorar les condicions de vida dels habitants de la diòcesis urgel·litana, i que en molts àmbits va poder aconseguir.

TOTES LES NOTÍCIES