Cins anys de presó per homicidi a l’autor de l’atropellament mortal a l’avinguda Tarragona

La Seu de la Justícia
La Seu de la Justícia. Foto: EOG

El Tribunal de Corts absol d’assassinat l’autor de l’atropellament mortal a l’avinguda Tarragona i el condemna per homicidi a cinc anys de presó, quatre dels quals ferm i un condicional. Ambdues parts, acusació i defensa presentaran un recurs contra la sentència.

Els fets es remunten a la nit del 21 al 22 d’agost de 2020, quan una discussió de trànsit entre conductors va pujar de to i va acabar amb un atropellament mortal, que va costar la vida a un home de cinquanta anys.

La fiscalia demanava setze anys de presó per a l’autor de l’atropellament, un metge resident a Espanya, en considerar provat que es tractava d’un assassinat, mentre que la defensa del conductor rebaixava la consideració a homicidi per imprudència i reclamava set mesos de presó provisional.

El caràcter dels dos implicats van ser elements claus durant el judici. Quedava provat que la víctima havia begut i havia tingut una altra discussió de trànsit minuts abans. La dona i la filla de l’home mort van retirar-se de l’acusació sobre el conductor del vehicle a canvi de rebre una indemnització important.

TOTES LES NOTÍCIES