Una delegació de l’ODIHR de l’OSCE visita Andorra

La ministra Ubach amb els dos experts de l'ODIHR
La ministra Ubach amb els dos experts de l’ODIHR (SFGA)

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va rebre ahir dimarts, a l’Edifici Administratiu del Govern, una delegació de dos experts de l’Oficina de les Institucions Democràtiques i dels Drets Humans (ODIHR), que pertany a l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE).

La visita de la delegació de l’ODIHR formada per Kakha Inaishvili i Alexey Gromov, dona resposta a la invitació que va enviar la Missió Permanent d’Andorra a l’OSCE informant de les properes eleccions generals i convidant-los a observar-les tal i com estableix el document de Copenhaguen del 1990. L’objectiu del desplaçament a Andorra, que finalitza avui, és avaluar el procés electoral a Andorra abans de les eleccions generals d’enguany, com ja van fer abans dels comicis del 2011, 2015 i 2019.

Al llarg d’aquests dos dies, els experts de l’ODIHR s’han pogut entrevistar amb representants del Govern, de la Junta Electoral, del Tribunal de Comptes, del Tribunal Superior de Justícia, dels Comuns, dels partits polítics, dels mitjans de comunicació, així com amb representants de la societat civil.

L’ODHIR és una institució que actua de manera autònoma i independent sota el paraigües de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). L’Oficina observa eleccions, revisa la legislació i emet recomanacions als governs sobre com desenvolupar i mantenir institucions democràtiques. També presta assistència tècnica i en la promoció del desenvolupament d’organitzacions no governamentals i de la societat civil.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES