![Un bol ple de rosquilles d'anís (Getty images)](https://forum.ad/wp-content/uploads/2023/11/rosquilles-danis.gif)
És veritat que ens trobem en unes dates complicades pel que fa al menjar, massa menjar. Venim de les castanyes, dels moniatos, dels panellets i, sense haver-los encara paït, ja tenim aquí els torrons de mil i una varietats, els polvorons, tortells… Unes postres, aquestes, que complementen els àpats contundents dels sopars d’empresa i de les trobades familiars. Doncs, per si no n’hi havia prou, aquí en va una de rosquilles d’anís.
Ingredients
Per a la massa:
3 tasses de farina de blat
1 tassa de sucre
3 ous
1/2 tassa de llet
1/2 tassa d’oli de gira-sol
1 culleradeta d’anís en gra o licor d’anís
1 culleradeta de llevat en pols
Un polsim de sal
Per al setinat:
1 tassa de sucre de llustre
2-3 cullerades d’aigua
1 culleradeta d’anís en gra o licor d’anís (opcional)
Instruccions
En un bol gran, bat els ous i agrega el sucre. Continua batent fins que la mescla estigui suau i homogènia.
Afegeix l’oli, la llet i l’anís i barreja bé.
En un altre bol, tamisa la farina i el llevat en pols. Després, incorpora la sal.
Agrega la mescla de farina gradualment a la barreja d’ou, sucre i llet. Remena bé fins a obtenir una massa suau i homogènia. Si la massa està molt enganxosa, pots afegir una mica més de farina.
Cobreix la massa amb un drap net i humit i deixa reposar durant aproximadament 30 minuts.
Mentre la massa reposa, escalfa el forn a 180 °C i folra una safata per a enfornar amb paper vegetal.
Després de reposar, forma petites boletes de massa i després fes un forat en el centre de cadascuna per a formar les rosquilles. Pots donar-los forma rodona o ovalada segons la teva preferència.
Col·loca les rosquilles en la safata per a enfornar i fica-les al forn durant aproximadament 15-20 minuts o fins que estiguin daurades.
Mentre les rosquilles es refreden, pots preparar el setinat. Barreja el sucre de llustre, l’aigua i l’anís (si ho desitges) en un bol fins a obtenir una mescla suau i espessa.
Una vegada que les rosquilles estiguin completament fredes, submergeix-les en el setinat i col·loca-les sobre una reixeta perquè l’excés de setinat escorri.