Rosquilles d’anís

Un bol ple de rosquilles d'anís (Getty images)
Un bol ple de rosquilles d’anís (Getty images)

És veritat que ens trobem en unes dates complicades pel que fa al menjar, massa menjar. Venim de les castanyes, dels moniatos, dels panellets i, sense haver-los encara paït, ja tenim aquí els torrons de mil i una varietats, els polvorons, tortells… Unes postres, aquestes, que complementen els àpats contundents dels sopars d’empresa i de les trobades familiars. Doncs, per si no n’hi havia prou, aquí en va una de rosquilles d’anís.

Ingredients

Per a la massa:

3 tasses de farina de blat
1 tassa de sucre
3 ous
1/2 tassa de llet
1/2 tassa d’oli de gira-sol
1 culleradeta d’anís en gra o licor d’anís
1 culleradeta de llevat en pols
Un polsim de sal



Per al setinat:

1 tassa de sucre de llustre
2-3 cullerades d’aigua
1 culleradeta d’anís en gra o licor d’anís (opcional)



Instruccions

En un bol gran, bat els ous i agrega el sucre. Continua batent fins que la mescla estigui suau i homogènia.

Afegeix l’oli, la llet i l’anís i barreja bé.

En un altre bol, tamisa la farina i el llevat en pols. Després, incorpora la sal.

Agrega la mescla de farina gradualment a la barreja d’ou, sucre i llet. Remena bé fins a obtenir una massa suau i homogènia. Si la massa està molt enganxosa, pots afegir una mica més de farina.

Cobreix la massa amb un drap net i humit i deixa reposar durant aproximadament 30 minuts.

Mentre la massa reposa, escalfa el forn a 180 °C i folra una safata per a enfornar amb paper vegetal.

Després de reposar, forma petites boletes de massa i després fes un forat en el centre de cadascuna per a formar les rosquilles. Pots donar-los forma rodona o ovalada segons la teva preferència.

Col·loca les rosquilles en la safata per a enfornar i fica-les al forn durant aproximadament 15-20 minuts o fins que estiguin daurades.

Mentre les rosquilles es refreden, pots preparar el setinat. Barreja el sucre de llustre, l’aigua i l’anís (si ho desitges) en un bol fins a obtenir una mescla suau i espessa.

Una vegada que les rosquilles estiguin completament fredes, submergeix-les en el setinat i col·loca-les sobre una reixeta perquè l’excés de setinat escorri.

[do_widget id=category-posts-pro-64]