Mantingues el teu cotxe a resguard del fred

Líquid refrigerant
Líquid refrigerant (Istock.com)

L’hivern fa uns dies que ha arribat i el fred ja és viu. Omplim l’armari amb peces d’abrigar, revisem el sistema de climatització de la nostra llar… però, i el cotxe?

T’oferim a continuació una llista d’elements que has de comprovar en el teu vehicle de cara a les baixes temperatures:

Líquid refrigerant: aquest líquid protegeix el motor contra la corrosió i les gelades, a més de refredar-lo quan és necessari. Acudeix al teu taller i demana que et revisin el punt de congelació del teu refrigerant i canvia’l si està deteriorat.

Bateria: és un dels elements que més sofreixen a l’hivern. Les bateries funcionen pitjor amb el fred i, a més, se’ls exigeix un major treball en aquesta estació. Neteja bé els borns, estreny-los correctament i revisar el nivell d’electròlit i de càrrega de la bateria.

Pneumàtics: És molt important que portis pneumàtics d’hivern, o que et plantegis portar uns pneumàtics coneguts com de “tot temps”. Els pneumàtics d’hivern s’agafen millor en superfícies amb neu, gel o fang que els pneumàtics d’estiu o els estàndards.

Escombretes eixugaparabrises: és un bon moment per a revisar l’estat de les escombretes i canviar-les si és necessari per veure bé.

Revisa els llums: En l’estació més fosca de l’any és especialment important veure-hi bé i que et vegin de manera clara. Comprova que funcionen tots els llums correctament.

 

Per circulaseguro.com  /  Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES