La justícia no accepta la demanda de la distribuïdora d’aigua d’Arinsal per haver-la presentat tard

Seu de planta embotelladora d'Aigües d'Arinsal
Seu de planta embotelladora d’Aigües d’Arinsal. Foto: Arxiu

El Tribunal Superior ha denegat les demandes per danys i perjudicis d’Eden Springs l’antiga distribuïdora de la font d’aigua d’Arinsal a Espanya contra el Govern i el comú de la Massana. El raonament  judicial és que les reclamacions es van presentar tard. L’empresa els considerava responsables de la filtració d’un norovirus al 2016 a la xarxa de col·lectors que va contaminar l’aigua. Això va provocar una intoxicació que va afectar més de 4.000 persones a Catalunya.

A l’abril del 2016, milers de persones van resultar intoxicades a Catalunya pel consum d’aigua de la font d’Arinsal. Posteriorment, es va confirmar que l’origen havia estat un norovirusd’origen fecal humà que va contaminar el brollador d’aquesta aigua.

L’empresa que la distribuïa a Espanya, Eden Springs, va decidir al 2018 presentar dues demandes, contra el Govern i el comú de la Massana.  Els considerava responsables de la filtració del norovirus des de la xarxa de col·lectors a la fabrica on s’embotellava l’aigua i reclamava 6 milions d’euros per danys i perjudicis.

Però la justícia va denegar, en primera instància, aquestes peticions. I és que considerava que ja havien prescrit perquè s’haurien d’haver presentat un any després dels fets, com a màxim. La societat va recórrer i ara el Tribunal Superior de Justícia ha confirmat la decisió.

L’incident va provocar la fallida d’Aigües del Pirineu, la societat envasadora. El Govern va encarregar una investigació sobre l’origen dels fets a una empresa especialitzada francesa que va costar uns 68.000 euros. L’estudi va incloure una auditoria del pou de captació.

TOTES LES NOTÍCIES