Espot anuncia el decret de convocatòria de les eleccions comunals

Urnes buides abans d'obrir el col·legi electoral
Urnes buides abans d’obrir el col·legi electoral a Andorra la Vella. Foto: ARXIU

El cap de Govern ha anunciat al Consell de Ministres la publicació demà divendres, en un BOPA extraordinari, del decret que fixa la data de les eleccions comunals el diumenge 17 de desembre. La data, tal com es va informar en el seu dia, ja va ser consensuada a mig setembre en una reunió mantinguda amb els cònsols majors de les set parròquies.

El decret, que entrarà en vigor aquest dilluns, 6 de novembre, estableix que la presentació de candidatures es podrà fer entre el 6 i el 10 de novembre a les 12 hores. La campanya electoral s’iniciarà el diumenge 3 de desembre a les 12 hores i s’acabarà el divendres 15 a la mitjanit.

El dia de les eleccions comunals, diumenge 17 de desembre, els col·legis electorals estaran oberts entre les 9 i les 19 hores. Cal recordar la possibilitat d’emetre el vot per dipòsit judicial a partir de l’endemà que comenci la campanya electoral i fins al dissabte 16 a les 13 hores.

La publicació del decret posa en marxa l’engranatge electoral amb la possibilitat de sol·licitar el vot per correu als comuns a partir del proper dilluns 6 de novembre i fins al dia 24.

De fet, totes les persones que vulguin comprovar que estan correctament inscrites a les llistes electorals podran fer la consulta als panells informatius dels comuns respectius a partir de demà divendres 3 de novembre. Disposaran de temps fins al dimarts 7 de novembre per a esmenar errors.

El dimecres 8 de novembre els comuns publicaran les llistes electorals definitives. Els electors que disposen de signatura electrònica poden consultar a www.e-tramits.ad (Espai Ciutadà – Consultes – Dades electorals) la parròquia on estan inscrits al cens electoral.

Avui dijous, el BOPA ha publicat el Reglament d’aplicació de mesures per a reforçar la garantia de l’autonomia de l’exercici de vot per part de les persones amb discapacitat. La principal novetat és que els col·legis electorals podran comptar amb una persona voluntària encarregada d’acompanyar els electors amb discapacitat.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES