Els Agents Rurals denuncien un furtiu que disparava des de vehicles amb armes prestades per un veí de l’Alt Urgell

Un home disparant un rifle (iStock)
Un home disparant un rifle (iStock)

Els Agents Rurals han denunciat un furtiu per disparar des de vehicles, de nit, amb focus i en zones de seguretat. La investigació es va iniciar arran d’unes imatges a les xarxes socials en què la persona denunciada mostrava aquestes infraccions.

Aquest individu, que perseguia mascles de cabirol, senglars de grans dimensions i conills dins les comarques de la Noguera, Pla d’Urgell i Urgell, també ha estat denunciat per no disposar ni de permís d’armes ni de llicència de caça.

Arran de la investigació desenvolupada per membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals es va poder identificar una altra persona que cedia al furtiu les seves armes de caça major (rifles) i menor (escopeta i carrabina 17HMR).

Tots dos individus, un de la comarca de l’Urgell i l’altre de la comarca de l’Alt Urgell, han estat denunciats administrativament tant pel Cos d’Agents Rural, com per la Guàrdia Civil, cos en col·laboració amb el qual s’ha dut a terme aquesta actuació.

Les infraccions que se’ls imputen contravenen la Llei de Caça, la Llei 42/2007 de Biodiversitat i també de la Llei de seguretat ciutadana.

Les sancions poden oscil·lar entre els 10.000 i els 30.000 euros, i la retirada de les armes i la llicència d’armes.

TOTES LES NOTÍCIES