Bernat Lomero, rècord d’Andorra i primer classificat del rànquing nacional de nedadors per punts AQUA

Els nedadors andorrans, Sandra Tudó i Bernat Lomero (FAN)
Els nedadors andorrans, Sandra Tudó i Bernat Lomero (FAN)

Novena jornada del 37è ‘European Aquatics Championships i quart dia del calendari de competició de la natació que es disputa al centre esportiu i recreatiu ‘Milan Gale Muškatirović’ de la ciutat de Belgrad, a Sèrbia, i que finalitzarà el diumenge, dia 23 de juny. Han nedat Bernat Lomero (200 m lliures) i Nàdia Tudó (200 m braça)

A primera hora Bernat Lomero, ha nedat pel carrer quatre de tres, la 1a de les set sèries classificatòries de la prova de 200 m lliures. Ha arribat en un anecdòtic 2n lloc amb un temps de 2:16,34 i una inusual diferència de +22,21 segons, respecte al guanyador de la sèrie. Ha estat 59è de la classificació general a +30,90 d’escletxa del primer classificat entre els seixanta-dos competidors de totes les sèries. La diferència de temps entre Bernat i el 58è classificat ha estat de més de 20 segons.

Lomero, en consens amb la direcció tècnica, ha sacrificat el resultat general de la prova per a nedar el parcial de 100 m en un temps de 50,99 que és nou rècord d’Andorra de 100 m lliures, amb què millora la seva marca anterior de 51,46 (-0,47), de fa tan sols dos dies i assolida el dia 18 de juny durant la segona jornada d’aquest europeu 2024. Quart rècord nacional de Bernat Lomero, aquesta temporada.

La marca de Lomero representen 776 punts AQUA, que el catapulten a la primera posició de la classificació del rànquing nacional masculí de nedadors. Patrick Pelegrina, ara segon classificat, en té 762 punts. Les marques oficials per punts AQUA les valida la World Aquatics i representen el principal criteri esportiu de consideració per a adjudicar les invitacions d’universalitat per a participar en els Jocs Olímpics. A data d’avui la natació andorrana no té garanties de poder gaudir de les seves invitacions. Les invitacions les demana el Comitè Olímpic Andorrà (COA).

Per la seva banda, Nàdia Tudó, primera classificada (723) del rànquing nacional femení per punts AQUA, s’ha acomiadat del campionat amb la prova de 200 m braça on ha nedat pel carrer vuit de vuit, la 2a de les sèries classificatòries. Ha estat cinquena amb un temps de 2:33,74 (+6,29 d’escletxa amb la primera classificada) i 716 punts AQUA. Millor temps de sempre de Tudó en sèries preliminars d’aquesta prova i 19a classificada (+6,29 d’escletxa), a dos llocs del pas a semifinals.

Tudó i Lomero són part de la generació de l’any 1997 i són els dos nedadors d’alt rendiment més veterans en actiu de la natació nacional. París 2024, representa la seva última oportunitat de participar en els Jocs Olímpics a través de les places d’universalitat. Els nedadors amb més de trenta anys complerts l’any en què se celebra la cita olímpica no són elegibles per a optar a les invitacions.

Bernat Lomero finalitzarà la seva participació en l’europeu, el dia 22 de juny amb la prova de 50 m lliures. Per la seva banda, Kevin Teixeira, nedarà aquest divendres la prova de 1500 m lliures corresponent a la desena jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

TOTES LES NOTÍCIES