Fred polar… què faig amb la meva cabellera? T’expliquem com protegir el cabell del fred

Una noia amb els cabells sans malgrat el fred intens (Pexels)
Una noia amb els cabells sans malgrat el fred intens (Pexels)

A l’hivern, quan els termòmetres baixen en picat, patim el fred a la cara, el cos, els peus, però també en la nostra cabellera. I és que les baixes temperatures afebleixen la fibra capil·lar i, en conseqüència, el cabell perd la seva lluentor, i presenta un aspecte més fràgil i apagat. Com no volem renunciar a lluir una cabellera saludable, també en aquesta època, només hem de posar-nos mans a l’obra: aquí t’expliquem algunes claus per a protegir el cabell del fred. Les segueixes?

Sis claus per a protegir el cabell del fred

1. El millor escut de la teva cabellera: els capells. En els últims dies, els complements del fred han guanyat molt de terreny en la nostra batalla per a protegir-nos del fred i, entre ells, els capells són ideals per a preservar la cabellera de l’impacte de les baixes temperatures i del vent. Aprofita que les marques ofereixen una infinitat de capells de llana o de cotó i en tots els colors, més minimalistes o més arriscats. També són bons companys els barrets d’ala ampla en colors terra o en negre.

2. Empra aigua tèbia per a rentar el cabell. No hi ha res millor que el «ni freda, ni calenta» per a garantir una bona i saludable neteja capil·lar.

3. Converteix el condicionador i les mascaretes en els teus millors aliats per a la teva cabellera. Després del xampú, el condicionador suavitza la fibra capil·lar per a desembolicar de forma més fàcil. Així, el cabell està protegit i nodrit enfront de les baixes temperatures, un repte en el qual anirà genial també una mascareta hidratant. A més, com conté ingredients com el llard de karité o l’oli d’oliva, s’evita la fragilitat capil·lar.

4. Les claus de l’assecament del cabell a l’hivern: en primer lloc, és fonamental utilitzar una tovallola per a alliberar-lo de la humitat i combatre el frizz hivernal (un dels grans enemics de la salut capil·lar de l’època). A continuació empra protectors de calor per a no incrementar la fragilitat de la teva fibra, i utilitza l’assecador amb delicadesa (assecant al complet la cabellera, alternant l’ús del botó de fred, per a no perjudicar-la en excés). És important, igualment, reduir al màxim l’ús de planxes, perquè és evident que el seu ús reiterat comporta una agressió per al nostre cabell.

5. Aplica’t olis per a donar-li un plus d’hidratació i lluentor a la cabellera.

6. No abusis de la calefacció. Com succeeix amb l’aire condicionat, la calefacció també tendeix a ressecar el cabell, així que controla la seva exposició.Per bellezactiva.com

TOTES LES NOTÍCIES