Els síndics visiten les obres del nou CAP de Canillo i del Palau de Gel

Sandra Codina, Francesc Camp i Carles Enseñat (Consell General)
Sandra Codina, Francesc Camp i Carles Enseñat (Consell General)

El síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica general, Sandra Codina, acompanyats dels cònsols major i menor de Canillo, Francesc Camp i Marc Casal, respectivament, i de gran part dels consellers del comú canillenc han visitat l’evolució de dues de les obres més importants que actualment s’estan duent a terme al nucli de Canillo i que estaran enllestides en els pròxims mesos.

D’una banda, la comitiva ha visitat els treballs de construcció del nou Centre d’Atenció Primària que dotarà a la parròquia d’un nou espai modern per a l’atenció mèdica i la remodelació de la plaça adjacent amb una inversió global de més 2 milions d’euros. L’estructura de l’edifici del CAP servirà de grades, estil amfiteatre, que allotjaran el públic dels espectacles que s’organitzin a la plaça. Tots els treballs estan previstos que s’acabin al llarg del primer trimestre de l’any vinent.

De l’altra, els síndics generals i els polítics comunals han recorregut les obres de remodelació del Palau de Gel i de les instal·lacions esportives que acull, com ara la piscina i la pista de gel. Els treballs tenen un cost de 5,2 milions d’euros i està previst que es finalitzin just pel pont de la Puríssima.

Entre les millores que inclourà l’edifici, destaca l’eficiència energètica i la generació d’energia renovable amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta la pista de gel.

Aquesta ha estat la segona visita oficial dels síndics generals a Canillo aquesta legislatura. En aquesta ocasió, és la darrera abans del final del mandat comunal. El cònsol major, Francesc Camp, que recentment ha anunciat que no optarà a la reelecció, ha agraït la visita dels síndics generals i ha refermat “l’encert de voler fer aquest tipus de trobades, ja que millora la comunicació i relació entre els comuns i el Consell General”. També ha traslladat als síndics generals que “sovint es dona massa poc temps als comuns per a analitzar els textos legals abans de la seva aprovació”, unes lleis que en moltes ocasions acaben afectant el funcionament o als serveis que s’ofereixen des de les parròquies.

TOTES LES NOTÍCIES