El Raonador intervindrà davant d’immobiliàries que exigeixen l’abonament de tota la temporada a temporers

El Raonador ha detectat abusos per part d’immobiliàries (ATV)

El Raonador del Ciutadà ha constatat dificultats afegides per a les persones temporeres que miren d’abandonar el país aquests dies.

Segons ha pogut saber i així s’ha fet constar, alguns dels treballadors temporers que s’han vist obligats a marxar del país abans del previst, es troben ara amb l’amenaça per part de diverses immobiliàries o propietaris, de no retornar els dipòsits dels lloguers si no abonen prèviament la totalitat dels mesos pactats en el contracte d’arrendament, o simplement no voler trobar-se amb els arrendataris per retornar els dipòsits amb l’excusa del confinament.

En un moment en què el govern parla de coresponsabilitat, i tenint en compte que aquestes persones han de deixar el país per força major, des de la Institució es lamenta profundament aquesta mena de comportaments que només busquen el lucre en un moment complicat per a tothom.

Tots aquests casos s’estan compilant – amb totes les dades i documentació pertinent- per tal que el govern en pugui fer un seguiment i no els deixi desemparats.

Els propers dies, a més, el Raonador contactarà directament amb les immobiliàries/propietaris denunciats per tal de conèixer les circumstàncies de cada cas.

Cal recordar, que a més dels canals habilitats per l’executiu, la institució està oberta per rebre les demandes i neguits de tota la ciutadania. Les consultes són sempre confidencials i gratuïtes.

Recordem els canals oberts de la Institució a disposició de la ciutadania:

Telèfon: 00376 810585 ( de les 08.00 h a les 14.00 h) Contestador: 00376810585 (24/24)

www.raonadordelciutadà.ad
(formulari de queixa a disposició de les persones usuàries a la web de la institució)

També a través del correu electrònic: raonadordelciutada@andorra.ad

O de les xarxes socials obertes al públic general:

Facebook: @raonador Twitter: @raonador Instagram: @raonador

Totes les demandes seran ateses.

En cas de no poder accedir de cap altra manera: Les oficines del Raonador estan situades al carrer Dr. Vilanova 15-17, Nova Seu del Consell General, planta (-5) d’Andorra La Vella. Cal demanar cita prèvia.