Una nova defunció per coronavirus, encara per confirmar

El ministre de Salut ha informat de la possible segona víctima

Una persona de 88 anys seria la segona víctima mortal per la pandèmia de coronavirus a Andorra. El difunt encara està per confirmar que hagi mort per Covid-19 però el quadre clínic indica que hauria estat per aquesta malaltia. La confirmació arribarà en les properes hores.

Pel que fa als casos positius n’hi ha hagut 164, dos dels quals han estat donats d’alta, donant en l’actualitat un total de 162 afectats. val a dir que són 31 més que els que hi havia ahir.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest migdia en roda de premsa de les darreres dades on també ha destacat l’afectació  d’una auxiliar d’El Cedre de 24 anys que necessita ventilació mecànica.

De les persones afectades, 26 estan hospitalitzades i 7 a la unitat de cures intensives, UCI. D’aquests darrers tots, menys un pacient de 88 anys que es troba estable, evolucionen en situació de millora i fins i tot es considera que un d’ells pot ser extubat en breu. A tots aquests se’ls ha reduït els paràmetres d’intubació amb reducció d’oxígen “el que és un indici de bona resposta al tractament i dona un horitzó d’esperança“. A la UCI hi ha 3 persones que tenen poc més de 50 anys.

El nombre de personal sanitari afectat en aquests moments és de 46. En total hi ha 163 persones d’aquest sector que han estat afectats o confinats per haver estar sota sospita d’infecció o haver estat en contacte directe amb afectats. D’aquests 52 són personal d’infermeria, 46 auxiliars, 32 de neteja i 33 personal de suport. Durant aquesta setmana està previst que es recuperin un total de 62 professionals: 20 d’infermeria, 14 auxiliars, 13 metges i 15 d’altres recursos.