cedre
Centre sociosanitari El Cedre

El Govern, a proposta del ministres de Salut, Joan Martínez Benazet, i del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Victor Filloy, ha aprovat, mitjançant Decret, l’establiment de mesures excepcionals per la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 en l’àmbit sociosanitari.

Així, davant la situació d’emergència sanitària provocada pel nou coronavirus SARS-CoV-2, i amb la finalitat de protegir la població resident dels centres sociosanitaris, públics o privats, així com als professionals de la salut i de l’àmbit sociosanitari que hi exerceixen la seva activitat professional, es decreta que, arribat el cas, es pugui reubicar les persones residents dels centres sociosanitaris, traslladant-los a altres centres de naturalesa sociosanitària, o a altres instal·lacions habilitades on s’hi pugui garantir l’assistència integral a les persones que hi resideixen.

De la mateixa manera, els recursos humans sanitaris i de l’àmbit sociosanitari dels centres sociosanitaris del país podran ser requerits a un altre lloc de treball. També es podrà disposar dels recursos humans necessaris als centres en cas que es produeixi un increment molt important de contagis entre aquest personal i optimitzar aquests recursos.

 

Els usuaris dels residents sociosanitaris tenen contacte permanent amb les seves famílies
El titular de la cartera d’Afers Socials, Victor Filloy, ha informat al Govern del mecanisme de comunicació entre els residents dels centres sociosanitaris i els seus familiars. Així, cada dia, des dels centres es truca a tots els familiars dels residents per comunicar l’estat dels avis i les àvies, la seva dieta i les pautes de descans. Les trucades es duen a terme per part dels terapeutes ocupacionals i socials i per part de tècnics d’Afers Socials.

Diàriament, l’equip mèdic contacta amb els familiars dels residents que son positius i tenen simptomatologia, una vegada hagin passat visita. Així mateix, l’equip d’infermeria informarà als familiars dels resident positius, però que són asimptomàtics diàriament una vegada l’equip mèdic hagi passat visita.

L’equip mèdic manté contacte telefònic setmanal amb als familiars de tots els pacients asimptomàtics per informar-los de l’estat general un cop finalitzada la visita mèdica.

A més, un equip interdisciplinari (terapeuta ocupacional, treballadora social…) facilitarà la comunicació dels residents amb la seva família diàriament, mitjançant videoconferències. S’ha informat a les famílies d’aquest procediment, així com de la organització interna dels centres i de la ubicació dels residents.

 

MascaretesAndorra ja ha entregat més de 2.000 mascaretes al Govern d’Andorra
La iniciativa ciutadana ‘MascaretesAndorra’ ja ha lliurat més de 2.000 mascaretes, provinents del conjunt de tallers i ciutadans d’arreu del país que actualment col·laboren amb la xarxa, els quals segueixen les directrius tècniques que ha facilitat el Ministeri de Salut del Govern d’Andorra per a la seva elaboració. La xarxa continua la producció que anirà lliurant durant els pròxims dies.

Aquestes mascaretes es destinaran a totes aquelles persones que es troben exposades diàriament a la COVID-19 per realitzar activitats decretades com essencials i a les persones més vulnerables. Cal desatacar que no són d’us sanitari. Les mascaretes permeten la seva reutilització i, per tant, es poden netejar a 60ºC i amb detergent i esterilitzar-les tantes vegades com sigui necessari.

Per tal de poder adquirir aquestes mascaretes, s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça  MascaretesCasolanes@govern.ad. El Govern d’Andorra s’encarregarà de distribuir-les

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.