El PS i Progressistes-SPD, junts a les generals i a les territorials

Pere López del PS i Jaume Bartumeu de Progressistes
Pere López del PS i Jaume Bartumeu de Progressistes (AndorraDifusió)

La imatge del dia l’han protagonitzada Pere López i Jaume Bartumeu. Junts, han anunciat l’acord per a concórrer plegats a les eleccions generals. Una aliança que és la “més natural i coherent” i que “il·lusiona” segons el president del partit Socialdemòcrata, Pere López. El president de Progressistes-SDP, Jaume  Bartumeu, l’ha qualificat de “creïble i de sentit comú”. 

D’aquesta manera, PS i Progressistes-SDP concorreran amb llistes conjuntes, tant a la nacional com a la territorial, a les pròximes eleccions generals. Amb Pere López encapçalant aquesta llista i amb un Jaume Bartumeu que no té la intenció d’anar en cap d’elles. Estenent a més la mà a l’entrada d’independents. 

Un pacte que deixa de banda també la trencadissa del passat dins del PS, que va acabar amb l’escissió dels progressistes. Bartumeu esmenta que “els responsables polítics hem de saber llençar la rancúnia al riu”.

Una llista que suma esforços amb la voluntat de donar resposta als reptes del país. López assegura que és “l’aliança que toca, que el moment demana i que la situació del país requereix”. Per la seva banda, Bartumeu manifesta que “és una dinàmica d’engrescament de ciutadania de centreesquerra que s’estava abstenint”.

En els darrers mesos els SDP han mantingut contactes amb gairebé totes les formacions de l’espectre polític i han estat també temptats per a refer els pactes amb Demòcrates que actualment tenen als comuns d’Andorra la Vella i Ordino. Finalment, aquesta, és una aliança que s’ha desestimat “per com l’actual Govern està duent a terme les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea”. 

TOTES LES NOTÍCIES