El PS considera que la declaració d’emergència climàtica s’haurà “d’anar revisant i ampliant”

Carles Sànchez i Pere Baró al local del Partit Socialdemòcrata
Carles Sànchez i Pere Baró al local del Partit Socialdemòcrata. Foto: PS

El Secretari d’Organització del Partit Socialdemòcrata, Pere Baró, i el Conseller General del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Carles Sánchez, han reivindicat aquest divendres la importància de posar en pràctica polítiques mediambientals. Des del PS esperen que la COVID-19 no sigui una excusa per abandonar la inversió en la transició energètica: “Ha de ser una prioritat en la revisió dels projectes de Govern. Les malalties zoonòtiques com la que estem patint (la Covid-19) i altres que han aparegut al passat demostren la relació directa entre la protecció del nostre medi ambient i la salut pública“, ha indicat Baró.

Els socialdemòcrates defensen que, pel context i les particularitats d’Andorra, “si algú pot posar en pràctica polítiques en matèria mediambientals, som nosaltres: un petit país envoltat de natura”. En aquest sentit, el Conseller General, Carles Sánchez, ha explicat que la declaració d’emergència climàtica és un primer pas, però que “l’haurem d’anar revisant i ampliant”.

Garantir que Andorra serà un territori sense instal·lacions aeroportuàries, fomentar les tradicions agrícoles-ramaderes com a garants de la preservació del paisatge i la biodiversitat del medi a Andorra, prioritzar l’ús del transport públic col·lectiu i el transport compartit respecte al vehicle privat mitjançant el foment del transport públic intermodal i són tres de les idees claus que els socialdemòcrates han defensat aquest matí: “sempre hem cregut en la importància de polítiques mediambientals per al progrés de la nostra societat. L’ecologisme ha de ser la base de les polítiques del present I del futur“, ha explicat el Secretari d’Organització, Pere Baró.

Finalment, des del PS han volgut estendre la seva mà a Govern per treballar, i més en aquest tipus de polítiques transversals i que han de ser prioritàries en els pròxims anys. “Hem de reforçar conjuntament l’actuació contra la crisi climàtica, que malauradament serà la següent”, ha assenyalat el conseller general, Carles Sánchez.

TOTES LES NOTÍCIES