Cinc estudiants del MIT impartiran classes a les escoles de batxillerat en el cinquè any del programa d’intercanvi

El Massachusetts Institute of Technology
El Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Acord per a l’estada de cinc estudiants del MIT (Massachusetts Institute of Technology) a les escoles públiques de nivell de batxillerat del Principat d’Andorra. La iniciativa Global Teaching Lab al Principat s’emmarca en el projecte MISTI (MIT International Science and Technology Initiatives) i permet a estudiants d’aquest prestigiós centre nord-americà passar tres setmanes en escoles de batxillerat i formació professional a l’estranger col·laborant amb els docents en les classes de matemàtiques, biologia, química, ciències i tecnologia en llengua anglesa. Aquest dimecres n’ha aprovat l’adjudicació el Govern.

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior busca potenciar el talent jove en dues direccions: d’una banda, els estudiants de Massachussets fan una estada internacional, i de l’altra, els joves del país milloren les seves competències científiques i d’anglès. Segons el ministre portaveu, Eric Jover, també té la voluntat de “despertar vocacions científiques” entre els estudiants, especialment les noies, que encara estan sota-representades en aquest sector.

El cost del programa ascendeix a 14.000 dòlars, que es destinarà a pagar les despeses de desplaçament entre Estats Units i Andorra, la cobertura sanitària, els tràmits administratius requerits i diners de butxaca per a petites despeses.

Així doncs, els estudiants de l’edició 2023 –la 5a des que es va signar el conveni el 2017– seran els següents:

  • Nathaniel Woodward cursa un Bachelor of Science in Mathematics and Physics, concentration in French. Impartirà classes al Colegio Español María Moliner.
  • Hector X. Martinez cursa un Bachelor of Science in Computer Science/Engineering i Bachelor of Science in Mathematics, Minor in Philosophy and Logic. Impartirà classes al Col·legi Sant Ermengol.
  • Georgia Severson cursa un Bachelor of Science in Business Analytics, Minor in Chinese. Impartirà classes al Lycée Comte de Foix.
  • Jorge Tomaylla Eme cursa un Bachelor of Science in Computer Science and Engineering, Minor in Mechanical Engineering. Impartirà classes a l’Escola Andorrana de Batxillerat.
  • Joy Sera Bhattachayra cursa un Bachelor of Science in Computer Science, Data Science and Economics, Minor in Business Analytics. Impartirà classes al Centre de Formació Professional.

TOTES LES NOTÍCIES