Nou recurs gratuït per a la conciliació familiar a la Seu

Cartell del recurs municipal ‘Al desembre, Espai de Joc’ a la Seu (Aj. la Seu)
Cartell del recurs municipal ‘Al desembre, Espai de Joc’ a la Seu (Aj. la Seu)

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell posa en marxa ‘Al desembre, Espai de Joc’, un nou recurs municipal gratuït d’acompanyament i cura d’infants de 3 a 12 anys (de I3 a 6è de primària) que pretén garantir el dret a la cura, facilitar la conciliació familiar, laboral i personal, i alliberar temps a les famílies.

Aquesta proposta forma part d’un pla impulsat i finançat pel Ministerio español de Igualdad i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, anomenat “Temps x Cures”. L’objectiu principal d’aquesta pla és avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Seu, Christina Moreno explica al respecte que “l’Espai de Joc representa un exemple d’aposta per a la conciliació familiar. Necessitem recursos que facin aquesta societat més comprensiva, equitativa  i permeable amb les necessitats de les persones que la conformen”.

Aquesta nova iniciativa pretén generar espais de conciliació que facilitin l’empoderament de les dones, especialment d’aquelles que per determinades circumstàncies no disposen de mitjans o de xarxa suficient per a fer front a necessitats de cura i atenció dels infants que tenen a càrrec.

És per això, que el recurs s’adreça al conjunt de la població, però especialment a un seguit de col·lectius que tenen accés prioritari. Aquests col·lectius són les famílies monoparentals, les mares/tutores en situació de violència masclista, en situació d’atur de llarga durada, i les famílies amb altres càrregues, responsabilitats de cures, entre d’altres.

El servei de ‘Al desembre, Espai de Joc’ es trobarà ubicat al centre cívic El Passeig i estarà obert dilluns, dimarts i divendres, de 16:30 a 20 hores, i dissabtes de 9:00 a 14 hores. L’espai pot acollir màxim 15 infants.

Per a fer ús del servei i donar-se d’alta, telemàticament, o a l’OAC.

Un cop que la mare, pare o tutor/a legal de l’infant s’hagi donat d’alta al servei, podrà demanar quan ho necessiti la reserva de plaça amb una antelació de 48 hores contactant per via telefònica (trucades o WhatsApp al 697 107 855) o per correu electrònic a espaidejoclaseu@gmail.com. De manera excepcional, s’acolliran aquells casos que es presentin com urgència.

Així doncs, ‘Al desembre, Espai de Joc’, en el marc del programa Temps X Cures s’iniciarà el pròxim dilluns dia 4 i fins el dia 23 de desembre per tal d’oferir als infants que ho necessitin diversitat de jocs, joguines i materials per a fer manualitats, perquè puguin gaudir d’un espai d’oci i lleure de forma acompanyada. Aquest espai estarà dinamitzat per monitors i monitores del Consell Esportiu de l’Alt Urgell.

TOTES LES NOTÍCIES