Mantenir la salut del cabell malgrat el fred i de la calefacció

Una noia amb un cabell saludable (Kevin.Murphy)
Una noia amb un cabell saludable (Kevin.Murphy)

A l’hivern, res ens ve més de gust que quedar-nos a casa, a resguard del fred gràcies a la calefacció, fent una marató de sèries televisives. No obstant això, aquest confort pot tenir un impacte negatiu en la salut del nostre cabell. Les temperatures elevades i l’ambient sec poden deixar el nostre preuat cabell propens a la sequedat, l’opacitat i les puntes obertes.

La calefacció produeix un efecte similar al fred i es proclama com un altre dels agents més agressius per a l’estructura capil·lar, tornant-la més porosa i aspra pel contrast de calor, a més de provocar que el cabell es trobi menys nodrit. “En aquest cas, s’incrementa la porositat del cabell en existir una major sequedat en l’ambient, la qual cosa agreuja la deshidratació, alhora que disminueix la seva elasticitat i el torna més fràgil i trencadís.

A això se li suma un augment en l’ús de capells i barrets durant aquesta estació. El seu ús continuat pot incrementar la sudoració, donant lloc a un enduriment a les arrels i sequedat a les puntes, que queden desprotegides, a més de comportar cosmèticament un cabell més crespat i amb més electricitat estàtica”, detalla la doctora Raquel Amaro d’Hospital Capil·lar.Per bellezactiva.com

TOTES LES NOTÍCIES