La setmana de l’isard clou amb un 89% de captures permeses i sense incidències destacables

Un exemplar d'isard (SFGA)
Un exemplar d’isard (SFGA)

La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat aquest diumenge, 17 de setembre, amb un total de 196 controls de captura d’isards, és a dir, el 89% del pla de caça permès per aquest any que era de 220 exemplars, un percentatge molt similar al registrat l’any passat.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge, 10 de setembre, i ha finalitzat aquest diumenge dia 17 amb la participació de 658 caçadors. La concentració d’activitat s’ha focalitzat els primers dies. El Cos de Banders ha realitzat controls de carretera, dispositius preventius, dispositius de vigilància i ha posat a disposició un punt de control centralitzat on tots els caçadors han passat a fer el control de captura entre les 11 i les 22 hores.

A més, i de forma paral·lela a la celebració de la setmana de la caça de l’isard, enguany també s’ha permès la caça de muflons i cabirols, per tal de regular les espècies tenint en compte el desplegament d’efectius a la muntanya durant aquests dies i el creixement de la cabana d’aquestes dues espècies. En aquest cas, s’han realitzat un total de 21 controls de muflons abatuts i 12 controls de cabirols.

Amb tot aquest desplegament d’efectius i, durant tota la setmana, tan sols s’ha constatat una infracció per part dels caçadors. Com a conseqüència s’ha obert un atestat, que es troba en fase d’instrucció, per una possible infracció molt greu recollida a la Llei de la caça. La infracció ha estat per la utilització d’un aparell no permès en la llei.

Vistes les xifres, el Cos de Banders atribueix el correcte desenvolupament de la setmana a la coordinació i tasca del cos, així com també el respecte a la normativa per part dels caçadors.

D’altra banda, s’han recollit 146 mostres de melsa dels isards capturats. Totes aquestes mostres permeten al Departament de Medi Ambient continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. Es recorda que el termini fixat per al retorn de les anelles per part dels caçadors finalitza el 6 d’octubre.

TOTES LES NOTÍCIES