La dieta Perricone

Aliments saludables (Getty images)
Aliments saludables (Getty images)

La “dieta Perricone” porta el nom del seu creador, el doctor Nicholas Perricone. Perricone és un reconegut dermatòleg, autor i expert en nutrició, especialitzat en salut de la pell i en els efectes que tenen els aliments en la pell i el cos. Ha escrit diversos llibres sobre el tema, incloent-hi “The Wrinkle Cure” (La cura de les arrugues), “The Perricone Prescription” (La prescripció Perricone) i altres.

Aquesta dieta es basa en la idea que els aliments que mengem poden tenir un impacte directe en com ens veiem i en com ens sentim. La dieta Perricone se centra principalment en aliments antiinflamatoris, rics en antioxidants i àcids grassos Omega-3. Els principals principis de la dieta Perricone inclouen:

Aliments antiinflamatoris
Aquesta dieta promou aliments que ajuden a reduir la inflamació al cos. Aquests inclouen peix com el salmó i les sardines, fruita i verdures fresques, fruita de l’arbocer, llavors de lli, fruits secs, i olis sans com l’oli d’oliva verge extra.

Aliments rics en antioxidants 
Els antioxidants ajuden a protegir les cèl·lules del cos contra el dany causat pels radicals lliures, que poden accelerar el procés de l’envelliment. Aquests aliments inclouen fruites i verdures de colors vius com els gerds, les cireres i els espinacs.

Àcids grassos Omega-3
Es potencien els aliments rics en àcids grassos Omega-3, com el peix gras, les llavors de lli i les nous. Aquests àcids grassos tenen diversos beneficis per a la salut, incloent-hi la reducció de la inflamació i el suport del funcionament del cervell.

Evitar aliments inflamatoris
La dieta Perricone desaconsella els aliments que poden causar inflamació, com els aliments processats, els làctics, els carbohidrats refinats i els aliments rics en sucres afegits.

La dieta Perricone també pot ajudar en la pèrdua de pes, ja que molts dels aliments que es promouen són baixos en calories i rics en nutrients, la qual cosa pot ajudar a sentir-se més satisfet amb menys menjar.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES